BAS.Borrelt - Old School Bordeaux

Bas.Borrelt – ‘Old School’ Bordeaux

Eens in de zoveel tijd komt er een fles op tafel die een verhaal verdient. Een plekje in de eregalerij. Het voetstuk van de liefhebber. In de serie Bas.Borrelt bespreek ik deze vondsten. Deze keer ‘Old School Bordeaux’: de Château Tour Du Pas Saint-Georges-Saint-Émilion van Pascal Delbeck. 

Old School Bordeaux: zó heurt het eigenlijk…

Bordeaux. Zelfs voor de geoefende wijndrinker een bewaasd labyrint van puissant klinkende chateaux, grotesk genaamde cru’s en zoetsappige appellations. Koop je voor nog geen vijf euro in de super. Of voor een fortuin, want mocht je geïnteresseerd zijn: rood uit Bordeaux is het smakelijkste beleggingsobject ter wereld. Ga er maar aanstaan… Kortom, voor een goed advies ga je naar de kenner.

Koopadvies van de kenner

En die hoeft in dit geval niet lang na te denken. ‘Dit is old school Bordeaux. Bordeaux zoals Bordeaux gemaakt werd voor het door de hele wereld lekker gevonden moest worden’, zijn de misschien iets onheilspellende, maar toch vooral nieuwsgierig makende woorden van wijnadviseur Martijn tijdens mijn bezoek aan Schaapveld in Zutphen.

Wat zit er in deze Old School Bordeaux?

65% merlot, 29% cabernet franc en een boerenhand autochtone druivenrassen uit de Bordelais persten wijnmakers Pascal en dochter Marie-Amandine Delbeck in deze statige fles met maagdelijk wit etiket. Rijke geuren van zoethout, chocolade, maar vooral veel donkerpaars bessen- en bramenfruit ontpoppen zich in hoog tempo nadat de fles even is gekaraffeerd.

Hoe smaakt het?

Mild, fruitig. Markant kruidig. Op tafel stond gebroederlijk een sappige margret de canard, geflankeerd door allersoorten wintergroenten uit de oven. Daar zouden Pascal en Marie-Amandine alleen goedkeurend bij hebben kunnen knikken. Dit is old school genieten.

Bas.Borrelt - Old School Bordeaux

Old School Bordeaux van Pascal Delbeck – een betaalbaar alternatief

 Meer weten over deze Old School Bordeaux?

Dan moet je naar wijnhandel Schaapveld in Zutphen. Of neem je een kijkje in een van de wijnwinkels die aangesloten zijn bij Les Génereux. Zij importeren de wijnen van Pascal Delbeck.

Meer weten over deze wijn en zijn maker? Bezoek dan eens de website van de appellation.

Deze wijn kopen? Dan rijd je naar Schaapveld (een belevenis op zich!) of bestel je hem hier online!

A votre santé!

 

Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *